Εμείς

valerie

ΒΑΛΕΡΥ ΚΟΝΤΑΚΟΣ – παραγωγός/σκηνοθέτης

Κάτοικος Νέας Υόρκης, μετακόμισε στην Αθήνα το 2003. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη σχολή κινηματογράφου του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, εργάστηκε στην παραγωγή ταινιών και διαφημιστικών μέχρι που γνώρισε και συνεργάστηκε με τους David και Albert Maysles, οπότε και αποφάσισε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα ντοκιμαντέρ. Οι δουλειές της έχουν μεταδοθεί σε κανάλια όπως τα PBS (ΗΠΑ), WNET (Νέα Υόρκη), ΕΡΤ (Ελλάδα), YLE (Φιλανδία) και EBS (Κορέα). Έχει συμμετάσχει με ταινίες της σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ το  “Who’s on First?” κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες το 2007. Έχει διδάξει στα Queen’s College και το CUNY και διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.


Despina mikro

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ – δημοσιογράφος/ παραγωγός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεωρία, Σκηνοθεσία και Παραγωγή Ντοκιμαντέρ στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Βαρκελώνης. Ότι δεν έμαθε στη σχολή, το έμαθε στο δρόμο. Αυτό τον καιρό εργάζεται ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει δουλέψει σε φεστιβάλ κινηματογράφου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με την έρευνα και την παραγωγή ντοκιμαντέρ.


Thanasis

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΣ – δημοσιογράφος/προγραμματιστής φεστιβάλ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με το σινεμά με κάθε πιθανό τρόπο: από κομπάρσος σε ταινίες μέχρι γραφείο τύπου εταιρειών διανομής. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, έχει αφοσιωθεί στο γράψιμο, ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ), και τις κινηματογραφικές διοργανώσεις, ως προγραμματιστής σε φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας). Από τον Σεπτέμβριο του 2012 επιμελείται το πρόγραμμα προβολών του Exile Room.


Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι (έναντι ΜΕΤΡΟ), Τηλ: 210-3223395, Fax: 210-3223396

Επικοινωνία: [email protected]

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη