ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ HEYMANN: Προβολές 14/05/2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ AΔΕΡΦΟΥΣ HEYMANN, 14-21 ΜΑΪΟΥ 

Γνωρίζετε τους αδερφούς Heymann; Αν όχι, ήρθε η ώρα να σας τους συστήσουμε! Επικεφαλής μιας από τις πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, το δυναμικό δίδυμο αποτελείται από τον σκηνοθέτη Tomer Heymann και τον μικρότερο αδερφό του, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Barak Heymann, που απολαμβάνουν πλέον ευρείας αναγνώρισης στην πατρίδα τους, το Ισραήλ, και όχι μόνο. Οι δυο τους έχουν κάνει συνολικά 30 περίπου ταινίες, κερδίζοντας βραβεία και οργώνοντας τα φεστιβάλ, ενώ διδάσκουν κινηματογράφο σε πανεπιστημιακό επίπεδο, παραδίδοντας εργαστήρια ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο. Το Exile Room έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Tomer Heymann, ο οποίος θα διδάξει ένα διήμερο εργαστήριο με θέμα τη μεθοδολογία και τις σκηνοθετικές ιδιαιτερότητες του έργου τους. Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από τέσσερις προβολές, μην χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να γνωρίσετε τον κόσμο τους, τόσο στην οθόνη όσο και από κοντά! 

Το αφιέρωμα οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

 I SHOT MY LOVE (2010) 

Πέμπτη 14/5 στις 21:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann / Χώρα: Ισραήλ, Γερμανία / Διάρκεια: 56

70 χρόνια από τότε που ο παππούς του δραπέτευσε από τη ναζιστική Γερμανία με προορισμό την Παλαιστίνη, ο Ισραηλινός ντοκιμαντερίστας Tomer Heymann επιστρέφει στη χώρα των προγόνων του για να παρουσιάσει την τελευταία του ταινία στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί, γνωρίζει έναν άντρα που θα του αλλάξει τη ζωή και η 48ωρη ερωτική τους περιπέτεια εξελίσσεται σε μία ουσιαστική σχέση. Όταν o Γερμανός χορευτής φίλος του αποφασίζει να μετακομίσει στο Τελ Αβίβ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη συμβίωση με έναν καινούργιο σύντροφο, αλλά και να ενταχθεί στην περίπλοκη πραγματικότητα του Ισραήλ, κάτι που οι γερμανικές του καταβολές κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Το “I Shot Μy Love” αφηγείται μια ιστορία αγάπης, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει τη σχέση του ζευγαριού με τη βαθιά παραδοσιακή μητέρα του Tomer. 

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ, τα ΑΓΓΛΙΚΑ και τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ με αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

crown

THE QUEEN HAS NO CROWN/ Heymann family photo

 THE QUEEN HAS NO CROWN (2011)  

Πέμπτη 14/5 στις 22:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann / Χώρα: Ισραήλ / Διάρκεια: 52

Ο καημός της οικογένειας, η απώλεια και η αίσθηση του ξεριζωμού. Το “The Queen Ηas Νo Crown” ακολουθεί τις ζωές πέντε αδερφών και της μητέρας τους κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας. Τρεις από τους γιους της αφήνουν πίσω τους το Ισραήλ σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Αμερική. Κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα, όμως, καταστρέφουν εκείνα της διαζευγμένης μητέρας τους, η οποία μένει μόνη της στο Ισραήλ με τους δύο εργένηδες γιους της: ο ένας στρέιτ και ο άλλος, ο Tomer, γκέι. Ψηλαφώντας τον πόνο της ξενιτιάς και τις χαρές της οικογενειακής ζωής, το έργο καταγράφει τις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάζονται να πάρουν τα μέλη της οικογένειας και τη διατάραξη των μεταξύ τους δεσμών, εξαιτίας των προσωπικών τους επιλογών.

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ και τα ΑΓΓΛΙΚΑ με Αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Μη χάσετε το εργαστήριο με τον Tomer Heymann στις 16 και 17/5

Μη χάσετε τον τελευταίο γύρο προβολών στις 21/5Leave a Reply