{ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ} Επικήδειος & Σεφ από Κούνια στις 21/03/2019

 Αφιέρωμα στο Αμερικάνικο Ντοκιμαντέρ 

Το Exile Room, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC), υποδέχεται για μια ακόμα χρονιά στην Ελλάδα το American Film Showcase, μια πολύπλευρη εξερεύνηση του σύγχρονου αμερικανικού ντοκιμαντέρ.

 Επικήδειος / Obit (2016) 

Πέμπτη 21/03 στις 20:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Βανέσα Γκουλντ | Χώρα: ΗΠΑ | Διάρκεια: 95’

Κάθε πρωί, η μικρή ομάδα των συγγραφέων επικήδειων των New York Times καταθέτει στη συλλογική πολιτιστική μνήμη τις λεπτομέρειες από τις ζωές μερικών αξιοσημείωτων ανθρώπων – εν μέσω της καθημερινής καταιγιστικής ροής πολεμικών ανταποκρίσεων, πολιτικών και αθλητικών ειδήσεων. Αυτό το συχνά υποτιμημένο κομμάτι των εφημερίδων μετατρέπεται εδώ σε σπουδαία δημοσιογραφία, γεμάτη χιούμορ και πάθος. Το πρώτο ντοκιμαντέρ που μας προσφέρει ένα παράθυρο σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο, το απρόσμενα συναρπαστικό φιλμ της Βανέσα Γκουλντ καταθέτει παράλληλα μερικά από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα για τη ζωή, τη μνήμη και το αναπόφευκτο πέρασμα του χρόνου: Τι είναι αυτό που επιλέγουμε να θυμόμαστε; Και ποια είναι τα πράγματα που ποτέ δεν πεθαίνουν; (περισσότερα)

Δείτε το trailer εδώ

 Σεφ από Κούνια / Chef Flynn (2017) 

Πέμπτη 21/03 στις 22:00 @ Exile Room

Σκηνοθεσία: Κάμερον Γέιτς | Χώρα: ΗΠΑ | Διάρκεια: 83’

Ήδη από την ηλικία των 10 ετών, ο Φλιν ΜακΓκάρι έμοιαζε να κατέχει τα μυστικά της υψηλής μαγειρικής, μεταμορφώνοντας το δωμάτιό του σε πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και το σαλόνι του σπιτιού του σε λέσχη γευσιγνωσίας για φίλους και γνωστούς, με την κινηματογραφίστρια μητέρα του να καταγράφει κάθε του κίνηση. Καθώς η εφηβεία και η ξαφνική διασημότητα τού χτυπούν την πόρτα, ο νεαρός Φλιν ανοίγει τα φτερά του προκαλώντας τους αυστηρούς κανόνες ιεραρχίας του γαστρονομικού κόσμου και τις πυρετικές αντιδράσεις των social media. Το ντοκιμαντέρ του Κάμερον Γέιτς συνθέτει το ξελιγωτικό πορτρέτο του λιλιπούτειου σεφ, καταγράφοντας παράλληλα τις ιδιόμορφες δυναμικές της οικογένειάς του που πρέπει να εγκαταλείψει κάθε άλλη φιλοδοξία προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του αδιαμφισβήτητου σταρ της. (περισσότερα)

Δείτε το trailer εδώ

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ * ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Leave a Reply