{ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ} Girls Make Films 2017

 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ                                                                                          21, 22, 28 & 29/1 > 11:00-15:00 

Το Girls Make Films απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια 14-17 ετών, με στόχο να τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν οικειότητα με την οπτικοακουστική τεχνολογία και να φτιάξουν τη δική τους ταινία! Υπό την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών, θα πειραματιστούν με φωτογραφικές μηχανές, κάμερες και κινητά για να γυρίσουν και να ηχογραφήσουν ένα μικρό ντοκιμαντέρ κοριτσίστικων εξομολογήσεων για τη smartphone γενιά, με στοιχεία animation. Το εργαστήριο αποτελείται από τέσσερις τετράωρες συνεδρίες, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σύντομη εισαγωγή στα είδη και τους κανόνες του ντοκιμαντέρ, πριν περάσουν μπροστά και πίσω από τις κάμερες για να μεταμορφωθούν σε σεναριογράφους, παραγωγούς, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές της δικής τους ταινίας!

                                                                               ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:                                                                                

Βάλερυ Κοντάκου (σκηνοθέτης και παραγωγός)

Βραβευμένη σκηνοθέτιδα και παραγωγός («Who’s on First?», «Μάνα»), η Βάλερυ Κοντάκου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου ανακάλυψε το συναρπαστικό κόσμο του ντοκιμαντέρ υπό την καθοδήγηση των αδερφών Maysles. Είναι ιδρύτρια του Exile Room, ενός μη κυβερνητικού οργανισμού με εμμονή στο ντοκιμαντέρ.

Αννέτα Παπαθανασίου (ηθοποιός και σκηνοθέτης)

Γνωστή από τη θητεία της επί σκηνής, κάθως και την έρευνα της πάνω στο θεατρικό παιχνίδι, η Αννέτα Παπαθανασίου είναι πλέον μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στο χώρο του ντοκιμαντέρ («Παίζοντας με τη Φωτιά», «Οι Νύμφες του Hindu Kush»), με ιδιαίτερη έμφαση στη θέση της γυναίκας.

Ιωάννα Γιακουμάτου (εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων) 

Μοντέρ, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου, η Ιωάννα Γιακουμάτου διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας σε παιδιά και ενήλικες και είναι επικεφαλής τεχνικής κατάρτισης οπτικοακουστικών εργαστηρίων του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Χριστίνα Πιτούλη (σκηνοθέτης και ηχολήπτρια)

Γεννημένη στα Γιάννενα, η Χριστίνα Πιτούλη σπούδασε δημοσιογραφία στο Πάντειο και δημιουργικό ντοκιμαντέρ στη Βαρκελώνη, όπου εργάζεται ως σκηνοθέτιδα («Bref») και ηχολήπτρια. Αυτό τον καιρό ετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της «The Most Boring Thing in the World».

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:                                   [email protected], τηλ. 2103223395 (καθημερινά 11-4μμ)   

Το αφιέρωμα «Girl Power! / Κορίτσια εν δράσει» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.Leave a Reply