ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ 2015

 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 

Αν δεν έχεις δει τις κινούμενες περιπέτειες των παιδιών που συμμετείχαν στο περσινό εργαστήριο animation του Exile Room, ετοιμάσου να ζηλέψεις! Η Βαρβάρα, ο Ερρίκος, ο Χάρης, η Γεωργία και τα άλλα παιδιά χοροπήδησαν πάνω στις αφίσες μας, κατασκόπευσαν τους περαστικούς από τα παράθυρα, φωτογράφισαν την περιοχή και έκαναν ένα σωρό εμπνευσμένες street-inspired παρεμβάσεις στη γειτονιά χρησιμοποιώντας μικτές τεχνικές και πολλή φαντασία. Φέτος, επιστρέφουμε ένα ακόμα high energy εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές γυμνασίου, που θα σας μάθει ένα σωρό πράγματα, από φωτογραφία, animation, storyboarding μέχρι ηχητικά και άλλα κολπάκια, που μπορείτε μετά να χρησιμοποιήσετε στα δικά σας project.

Για ρίξτε μια ματιά στο ταινιάκι που φτιάξαμε πέρσι:

Ξεκινώντας από προ-κινηματογραφικά οπτικά παιχνίδια θα πλοηγηθούμε στην ιστορία των οπτικών μέσων, επιμένοντας στις βασικές αρχές του κινηματαγράφου. Θα δουλέψουμε με την τεχνική του φιλοσκοπίου (flipbook animation) σε συνδυασμό με κινούμενο background, κάτι που θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στη γειτονιά και να επέμβουμε σε ότι μας αρέσει!

Διδάσκουν οι Χριστίνα Ντεπιάν (www.kinoumeno.gr) και Ιωάννα Γιακουμάτου.

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ είναι εικαστικός/εκπαιδευτικός με σπουδές στην Ελλάδα και την Αγγλία, με δράση στη Βιέννη και το Λουξεμβούργο. Διδάσκει κινούμενη εικόνα στη Σχολή Χιλλ και είναι υπεύθυνη των εργαστηρίων animation στο διεθνής φεστιβάλ αnimasyros και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων “Κάτι Κινείται στον Κιν’φο Δαναό. Ταινίες των μαθητών της έχουν προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, στο Animasyros, στο VAFI της Κροατίας, κ.α.

Η ΙΩΑΝΝΑ είναι μοντέρ, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες, είναι επικεφαλής τεχνικής κατάρτισης οπτικοακουστικών εργαστηρίων και επιμελείται τη δημιουργική καταγραφή του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Μερικά από τα κινηματογραφικά μας όπλα:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές ΣΤ´ Δημοτικου & Α-Β-Γ Γυμνασίου. Θα βοηθούσε αν οι συμμετέχοντας είχαν μαζί τους ένα laptop που θα μπορούν να χρησιμοποιούν και στο σπίτι. Σκοπός είναι να μην περιορίσουμε τη δραστηριότητά μας στο εργαστήριο, αλλά να δουλεύουμε και στο σπίτι. Τα υλικά, ο υπόλοιπος εξοπλισμός και το λογισμικό μοντάζ διατίθενται από τους διοργανωτές.

 Mέγιστος αριθμός ατόμων  10   

 Διάρκεια κάθε συνάντησης  4 ώρες

 Αριθμός συναντήσεων   5

 Μέρα εργαστηρίων   Κυριακές

 Hμερομηνίες   15, 22, 29 Νοεμβρίου, 6, 13 Δεκεμβρίου

 Κόστος   100 Ευρώ

 Ωρα  11:00 – 15:00

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα πατώντας εδώ. Η συμμετοχή σας στο εργαστήριο θεωρείται καταληκτική μόνο εάν έχετε προπληρώσει ολόκληρο το πόσο έως και τρεις μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τυχόν απουσία από τα μαθήματα είναι δική σας ευθύνη και δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων ή αναπλήρωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:  Καθημερινά 12-4μμ στο 210 3223395 και στο [email protected]

 

 Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι, www.exileroom.gr 3 responses to “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ 2015”

  1. Αγλαΐα Ρούσση says:

    Γειά σας,είμαι καθηγήτρια καλλιτεχνικών και θα με ενδιέφερε να παρακολουθήσω σεμινάριο για ενηλίκους αν οργανώσετε.

  2. Despina says:

    Μπορείτε να γραφτείτε στο σεμινάριο των ενηλίκων εδώ: http://www.exileroom.gr/ergastirio-kinoumenis-ikonas-gia-enilikous-2016/

    φιλικά

    Δέσποινα

Leave a Reply