ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ / ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

 ΜΑΡΤΙΟΣ 

Οι εγγραφές για τον έκτο κύκλο εργαστηρίων κινούμενης εικόνας στο Exile Room ξεκίνησαν! Οι πέντε Κυριακές του Μαρτίου (2015) γεμίζουν με κίνηση και δημιουργικότητα, βάζοντας σε τροχιά ό,τι μας χρειάζεται για να κατανοήσουμε το μαγικό κόσμο του animation. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και αρχάριους που θέλουν να μάθουν τις βασικές αρχές της κινούμενης εικόνας και να εξερευνήσουν αργότερα τα μυστικά του με τα παιδιά και τους μαθητές ή να τα εφαρμόσουν σε κάποιο δικό τους project.

Στόχος του εργαστηρίου είναι μία πρώτη επαφή με τη δημιουργία, βήμα προς βήμα, μιας μικρής ταινίας κινούμενης εικόνας μέσα από την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων διαδικασιών. Οι δράσεις και οι εφαρμογές θα είναι ομαδικές ή/και ατομικές. Απαιτούνται βασικές γνώσεις υπολογιστών. Μπορείτε να δείτε δείγματα δουλειάς από προηγούμενα εργαστήρια εδώ.

Διδάσκουν οι Χριστίνα Ντεπιάν (www.kinoumeno.gr) και Ιωάννα Γιακουμάτου.

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ είναι εικαστικός/εκπαιδευτικός με σπουδές στην Ελλάδα και την Αγγλία, με δράση στη Βιέννη και το Λουξεμβούργο. Διδάσκει κινούμενη εικόνα στη Σχολή Χιλλ και είναι υπεύθυνη των εργαστηρίων animation στο διεθνής φεστιβάλ αnimasyros και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων “Κάτι Κινείται στον Κιν’φο Δαναό. Ταινίες των μαθητών της έχουν προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, στο Animasyros, στο VAFI της Κροατίας, κ.α.

Η ΙΩΑΝΝΑ είναι μοντέρ, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες, είναι επικεφαλής τεχνικής κατάρτισης οπτικοακουστικών εργαστηρίων και επιμελείται τη δημιουργική καταγραφή του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Σημείωμα για Εκπαιδευτικούς:

Εξοπλισμός (για όσους έχουν ήδη):

Το εργαστήριο απαιτεί περίπου 3 ώρες προσωπική εργασία ανά εβδομάδα για όσους έχουν το χρόνο και διάθεση να πάνε παρακάτω!

Βήμα-βήμα:

Οι ταινίες που φτιάξαμε ανεβαίνουν – πάντα με την άδεια των δημιουργών – στο κανάλι μας στο vimeo!

 Mέγιστος αριθμός ατόμων  15   

 Διάρκεια κάθε συνάντησης  4 ώρες

 Αριθμός συναντήσεων   5

 Μέρα εργαστηρίων   Κυριακές

 Hμερομηνίες   8, 15, 22, 29/3

 Κόστος   85 Ευρώ

 Ωρα  10:00 – 14:00 (τμήμα 1) &  16:00 – 20:00 (τμήμα 2)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα πατώντας εδώ. Η συμμετοχή σας στο εργαστήριο θεωρείται καταληκτική μόνο εάν έχετε προπληρώσει ολόκληρο το πόσο έως και τρεις μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τυχόν απουσία από τα μαθήματα είναι δική σας ευθύνη και δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων ή αναπλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα παρέχονται πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:  Καθημερινά 12-4μμ στο 210 3223395 και στο [email protected]

 

 Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι, www.exileroom.gr 3 responses to “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ / ΜΑΡΤΙΟΣ 2015”

 1. Μαρία Βουγιουκλάκη says:

  Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να δηλώσω συμμετοχή για το σεμινάριο παρακαλώ. Υπάρχει κόστος συμμετοχής;

  Ευχαριστώ,
  Μαρία

 2. Μαρία Βουγιουκλάκη says:

  Ουπς! Μόλις διάβασα όλα τα info!

Leave a Reply