ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η ΠΡΑΞΗ, Μάρτιος 2014

Το Exile Room συγκεντρώνει γύρω του μια ομάδα πολύτιμων συνεργατών με πλούσια κινηματογραφική εμπειρία καθώς και ένα πολύ βασικό προσόν:  την αγάπη τους για το ντοκιμαντέρ. Παρέα με την Εύα Στεφανή, τη Νατάσσα Σέγκου, τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη, το Δημήτρη Αθυρίδη, το Γιάννη Μισουρίδη και το Χρήστο Καρακέπελη, ξεκινάμε ένα ταξίδι στον κόσμο της τεκμηρίωσης – από τη θεωρία στην πράξη – που θα διαρκέσει δύο ολόκληρους μήνες. Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο που πρέπει να  ξέρετε είναι ότι παρόλο που οι πι θανότητες να σας κάνει ευτυχισμένους είναι μεγάλες, το ντοκιμαντέρ αποκλείεται να σας κάνει ποτέ πλούσιους; Έτοιμοι; Φύγαμε!

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΙΚΡΟΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 

8, 15, 22 & 29 Μαρτίου
Σάββατα, 10:30 -15:00 
Πρακτικό εργαστήριο ντοκιμαντέρ με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Χρήστο Καρακέπελη (“Το Σπίτι του Κάιν”, “Πρώτη Ύλη”). Χωρίζοντας τους συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες, σκηνοθετούμε μικροντοκιμαντέρ 2-4’ με βάση τη ζωή γύρω από την οδό Αθηνάς: από τις παλιές μικροβιοτεχνίες της διπλανής πόρτας μέχρι την κουλτούρα του skateboard γύρω απ’ την οδό Πρωτογένους και την κίνηση πολιτών στην Αγίας Ειρήνης. Xτίζουμε μια ιστορία για το κέντρο της πόλης εξασκώντας τις βασικές αρχέÏ ‚ έρευνας, συνέντευξης και σκηνοθεσίας που μάθαμε στο προηγούμενο σεμινάριο, και στη συνέχεια οργανώνουμε και μοντάρουμε το υλικό. Ο εξοπλισμός (κάμερες, φωτογραφικές μηχανές υπολογιστές, λογισμικό μοντάζ) θα παρέχονται απ’ το εργαστήριο.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Τιμή: 100 Ευρώ*
* το ποσό θα εξωφλείται στο πρώτο μάθημα ανεξάρτητα από τυχόν απουσίες των συμμετεχόντων
 ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 210- 3223394 (11:00-15:00) ή [email protected] 

To Exile Room, σε συνεργασία με τους διδάσκοντες, προσφέρει δύο θέσεις δωρεάν σε κάθε εργαστήριο. Στείλτε μας το όνομα και το βιογραφικό σας, καθώς και μερικές γραμμές εξηγώντας γιατί θέλετε να τα παρακολουθήσετε. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα


2 responses to “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η ΠΡΑΞΗ, Μάρτιος 2014”

  1. Dear sir Or Madam
    I will be very glad if i can join your workshops as i am interesting to learn how to do a documentary for Biomimicry and to show people how to connect with nature .

    Kind regards
    Kleopatra Alamantariotou

Leave a Reply