ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΟΙ: Ταινίες Εργαστηρίου Animation

Αν τα κινούμενα σχέδια είναι το Α και το Ω της παιδικής διασκέδασης στο σπίτι σας, τότε είναι καιρός να φτιάξετε τα δικά σας! Το εργαστήριο Μικροί Μάγοι φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με τις διάφορες τεχνικές animation παίζοντας, δοκιμάζοντας και δημιουργώντας. Ρίξτε μια ματιά στις ταινίες που έχουμε φτιάξει ως τώρα με τους μικρούς μας φίλους!

“Και οι Νικητές Είναι…”

Δώδεκα φανταστικά όντα από πλαστελίνη και τρεις ομάδες παιδιών… όλοι νικητές στη συνεργασία, στη διασκέδαση και στη δημιουργία!

“Ο Πάπιος & το Μυστήριο της Ζούγκλας”

Ο ντετέκτιβ Πάπιος καλείται να λύσει το μυστήριο μιας κλοπής, όταν τα μουσικά όργανα μιας μπάντας εξαφανίζονται μέσα στη ζούγκλα!

“Κινούμενες Ευχές”

Κάτω η οικονομική κρίση, ζήτω η δημιουργικότητα! Το βίντεο “Κινούμενες Ευχές” είναι το πιο ευφάνταστο και οικονομικό δώρο που μπορείτε να μοιραστείτε με φίλους και γνωστούς, γεμάτο αισιοδοξία για το νέο έτος!

“Ο Αχόρταγος Εξωγήινος”

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένας αχόρταγος εξωγήινος, αχόρταγος για μουσικά θρίλερ. Περνούσε ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, κάνοντας ζάπινγκ κι απολαμβάνοντας ποπ-κορν και τρομακτικά βιντεοκλίπ. Η τηλεόρασή του αγανακτούσε και κάποια στιγμή δεν άντεξε πια! Ο εξωγήινος, όμως, δεν πτοήθηκε.

“Δεν Μοιάζει με Κάτι”

Αφορμή για τη δημιουργία αυτού του βίντεο στάθηκε το Punto y Raya Festival (Φεστιβάλ Κύκλου και Γραμμής) στην Βαρκελώνη, στο οποίο συμμετέχουν ταινιάκια βασισμένα στο μότο: “Καμία αναπαράσταση, μόνο κύκλοι και γραμμές ως αυτοτελή θεματική”. Ξεκινώντας από ερωτήματα όπως “πώς θα περιέγραφες τον κύκλο σου; Μπορούν οι κύκλοι να μιλήσουν χωρίς λόγια; Ποια κίνηση σού εμπνέει αυτή η μουσική;” δημιουργήσαμε και παίξαμε με απαλές και έντονες γραμμές, σκληρά αλλά και φαγώσιμα σχήματα, για να καταλήξουμε σε ένα ταινιάκι που δε μοιάζει με κανένα άλλο.

“Δύο ‘Ηλιοι”

Εννέα παιδιά μεταξύ 7 και 9 χρονών χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με σκοπό τη δημιουργία ενός χαρακτήρα: μια αδέσποτη γάτα που κρύφτηκε κάτω από ένα πάγκο, ένα βάτραχο που έγινε χρυσός και μια πεινασμένη αρκούδα που άναψε φωτιά. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χρωματιστό σύμπαν με “Δύο Ήλιους”!

“Μουσικές Καταδύσεις”

Μια καουμπόισσα ζητάει από το φίλο της τον αετό να τη συνοδεύσει σε ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής. Αυτός δεν έχει καμία όρεξη για τέτοια, μέχρι που του μπαίνει μια πονηρή ιδέα στο μυαλό και με το που φτάνουν στη συναυλία όλα αλλάζουν!

“Τι, βρέχει…;!”

Η ταινία “Τι, βρέχει..;!” ήταν μια συνεργασία ανάμεσα στα δύο τμήματα του εργαστηρίου, που δούλεψαν με κοινές αναφορές αλλά διαφορετικές τεχνικές πάνω σε μια σουρεαλιστική ιστορία με πολλές μπανάνες!Leave a Reply