Η Σόφι Φάινς στην Αθήνα στις 7+8/02/2015

 Σάββατο 7/2 

 19:30   Χορταριασμένες Πόλεις (Over Your Cities Grass Will Grow, 2010), 105′

της Σόφι Φάινς

Σκηνοθέτιδα των υπερεπιτυχημένων ντοκιμαντέρ «The Pervert’s Guide to Cinema» και «The Pervert’s Guide to Ideology», με πρωταγωνιστή τον εκκεντρικό φιλόσοφο Σλάβοϊ Ζίζεκ, η Σόφι Φάινς παρέδωσε ίσως την πιο φιλόδοξη δουλειά της με αυτό το υπνωτιστικό ντοκιμαντέρ γύρω από τον Γερμανό εικαστικό Άνσελμ Κίφερ και τα μνημειωδών διαστάσεων έργα του. Χτίζοντας μια επιβλητική ατμόσφαιρα, η ταινία μας ξεναγεί σε ένα παλιό εργοστάσιο μεταξιού το οποίο ο καλλιτέχνης έχει μετατρέψει σε μια λαβυρινθώδη πολιτεία από εγκαταστάσεις, κρύπτες και υπόγειες στοές, καθιστώντας μας μάρτυρες μιας σχεδόν αλχημιστικής δημιουργικής διαδικασίας.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Κατεβάστε φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση εδώ

Δείτε το trailer εδώ

Η προβολή θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136 / Μετρό Κεραμεικός Κυριακή 8/2 

 16:00-18:00   MASTERCLASS: Σόφι Φάινς 

Είσοδος δωρεάν

Η Σόφι Φάινς ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο το 1987, ακολουθώντας μια αντισυμβατική πορεία που την οδήγησε από το πλευρό του Πίτερ Γκρίναγουεϊ (συνεργάστηκαν στα «Συνεχόμενοι Πνιγμοί», «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της», «Τα Βιβλία του Πρόσπερο») σε μια σειρά από ταινίες με κυρίαρχο το αντρικό στοιχείο: «The Pervert’s Guide to Cinema», «The Pervert’s Guide to Ideology» και «Χορταριασμένες Πόλεις». Στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, θα μιλήσει για τη σύζευξη ντοκιμαντέρ και εικαστικής δημιουργίας.

Το Masterclass θα γίνει στο Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3223394/5, www.exileroom.gr).

Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. Το Masterclass θα γίνει στα Aγγλικά. 

Κατεβάστε φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση εδώ

 ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ Β 

 18:15   Ο Κινηματογραφικός Οδηγός για Διεστραμμένους (The Pervert’s Guide to Cinema, 2006) 150′

της Σόφι Φάινς

Ο «Κινηματογραφικός Οδηγός για Διεστραμμένους» παρασέρνει τους θεατές σε μια απολαυστική διαδρομή μέσα από μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, με οδηγό τον χαρισματικό Σλάβοϊ Ζίζεκ. Ιδανική εισαγωγή στις ιδέες και τις απόψεις του αναγνωρισμένου φιλόσοφου και ψυχαναλυτή γύρω από τις φαντασιώσεις, την πραγματικότητα, την επιθυμία και την κινηματογραφική φόρμα, η ταινία ανατρέχει σε κλασικά φιλμ όπως εκείνα του Χίτσκοκ, του Λιντς, του Ταρκόφσκι και του Μπέργκμαν, μέσα από τα οποία ο Ζίζεκ διερευνά τη μυστική γλώσσα του κινηματογράφου, αποκαλύπτοντας όσα μπορούν να μας πουν οι ταινίες αυτές για τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Η προβολή θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136 / Μετρό Κεραμεικός ΚLeave a Reply