MASTERCLASS: Sergio Oksman, 27-28/04/2016

 MASTERCLASS: Sergio Oksman 

Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28/04, 19:00 – 21:00 @ Exile Room

Τι κάνεις όταν ο πατέρας σου πεθαίνει στα μισά του γυρίσματος της τελευταίας σου ταινίας, που έχει να κάνει με την απρόσμενη επανασύνδεσή σας μετά από 20 χρόνια; Πού είναι το όριο ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα;

Κατά τη διάρκεια δύο ημερών, ο Sergio Oksman θα ψηλαφίσει δικές του και άλλες ταινίες, επιδεικνύοντας το πώς η φαντασία και η πραγματικότητα είναι τελικά αλληλένδετες στο ντοκιμαντέρ. Το εργαστήριο θα εξερευνήσει τα όρια ανάμεσα στα δύο είδη και πώς τα σκηνοθετικά εργαλεία του ενός μπορούν να χρησιμεύσουν στο άλλο. Από την αρχική ιδέα μέχρι το τελικό cut, θα λύσει όλες τις απορίες, τις αμφιβολίες και τα ηθικά διλήμματα που ταλανίζουν κάθε σκηνοθέτη, θα μιλήσει για το σενάριο, το γύρισμα και το μοντάζ, ώσπου το τελικό αποτέλεσμα να μιμείται αψεγάδιαστα την πραγματικότητα.

Γεννημένος το 1970 στη Βραζιλία, ο Sergio Oksman σπούδασε δημοσιογραφία στη Βραζιλία και σκηνοθεσία στη Νέα Υόρκη. Από το 1999 ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη, έχοντας σκηνοθετήσει 7 μεγάλου μήκους ταινίες που έχουν ταξιδέψει σε περισσότερα από 200 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (Sundance, San Sebastian, Viennale, Locarno κ.α.). Έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία παραγωγής, Dok Films, ενώ διδάσκει στη σχολή κινηματογράφου της Μαδρίτης (ECAM).

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Αγγλικά

Ελεύθερη Είσοδος, δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων

Με την υποστήριξη του AC/E Acción Cultural Española και της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα

Screen Shot 2016-04-01 at 3.01.48 PM Leave a Reply