ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ART & DOCS: Τετάρτη 11/02/2015

 Τετάρτη 11/2 

 19:30   Ο Φευγάτος Κύριος Άνγκερερ (Far Out Isn’t Far Enough: The Tomi Ungerer Story, 2012) 97′

του Μπραντ Μπέρνσταϊν

Ποιος θέλει να κάνει ένα τριπάκι στο μυαλό του Τόμι Άνγκερερ; Συγγραφέας και εικονογράφος με αυθεντικά αντάρτικο πνεύμα, ο Άνγκερερ έζησε μια ζωή στα όρια της «πολιτισμένης» κοινωνίας. Οι ξέφρενες περιπέτειές του συμπεριλαμβάνουν μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ού αιώνα, συνδυάζοντας το ντοκιμαντέρ με 70 χρόνια εικαστικής δημιουργίας. Οπλισμένος με κοφτερή πένα και ένα μόνιμο «κατηγορώ», ο Άνγκερερ έδωσε φωνή στους επαναστάτες της γενιάς του, ενώ έκανε παράλληλα καριέρα στο παιδικό βιβλίο και στο erotica. Μέχρι που τον πήρανε χαμπάρι!

Κατεβάστε φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση εδώ

Δείτε το trailer εδώ

 21:30   Η Ωραία και ο Πυγμάχος (Cutie and the Boxer, 2013) 82′

του Ζάκαρι Χάιντσερλινγκ

Η αντισυμβατική ερωτική ιστορία του Ουσίο και της Νορίκο Σινοχάρα γεννιέται με φόντο τη Νέα Υόρκη των ’70s. Σαράντα χρόνια χαοτικού γαμήλιου βίου αργότερα, οι δύο Ιάπωνες καλλιτέχνες συνεχίζουν να παλεύουν με το δαιμόνιο της δημιουργίας παρά τις πολυάριθμες αποτυχίες και απογοητεύσεις. Ρίχνοντας φως σε μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην τέχνη, το ντοκιμαντέρ του Ζάκαρι Χάιντσερλινγκ αποτελεί το συγκινητικό χρονικό μιας ταραχώδους σχέσης και έναν ύμνο στην αγάπη, τη θυσία και την ατέρμονη αναζήτηση της προσωπικής έκφρασης. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς, υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Κατεβάστε φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση εδώ

Δείτε το trailer εδώ

Είσοδος: 5 Ευρώ ανά προβολή

Το αφιέρωμα θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, (Μετρό Κεραμεικός) 104 35 Αθήνα, Τ. (210) 36 09 695, 36 12 046, [email protected],  www.tainiothiki.grLeave a Reply