ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Τα εργαστήρια [Αθήνα], 11-12/03/2014

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: 11 & 12 Μαρτίου, 2014

Το Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 27 Μαρτίου σε Αθήνα, Νάουσα και Θεσσαλονίκη, μας προσκαλεί να απολαύσουμε βραβευμένες ταινίες της ανεξάρτητης αμερικανικής παραγωγής των τελευταίων δυο ετών. Κάνοντας στάση σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, το αφιέρωμα αυτό ανοίγει ένα παράθυρο στη σύγχρονη κινηματογραφία αλλά και σε άγνωστες πτυχές της αμερικανικής κοινωνίας.

Ειδικά για το Αφιέρωμα θα ταξιδεύσουν στην Ελλάδα δύο  εξπέρ του είδους, ο σκηνοθέτης Chris Kenneally και η παραγωγός Andrea Meditch, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε το ντοκιμαντέρ μέσα από σειρά συζητήσεων με το κοινό και εργαστηρίων για κινηματογραφιστές και σινεφίλ.

Το Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ διοργανώνεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα σε συνεργασία με το Exile Room. 

 Τρίτη 11/3  
Chris Kenneally
Christopher Kenneally@ Exile Room, 16:00-18:00 
The Evolution and Revolution of Digital Filmmaking
Ευχή ή κατάρα; Η ψηφιακή τεχνολογία άλλαξε τα πάντα στον κινηματογράφο. Τι έγινε από τότε που εξαφανίστηκε το φιλμ, τι χάσαμε και τι κερδίσαμε; O σκηνοθέτης του Side by Side προσφέρει λύσεις και απαντήσεις. Το μέλλον διαγράφεται συναρπαστικό αν και το παρελθόν παραμένει γοητευτικό.
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
Είσοδος: Ελεύθερη
Δήλωση συμμετοχής: [email protected], τηλ. 210 3223394
 Τετάρτη 12/3 
Andrea Meditch
Andrea Meditch @ Exile Room 16:00-18:00 
The Producer Masterclass
Η παραγωγός του Οσκαρικού “Man on Wire” του James Marsh και των “Encounters at the End of the World” και “Grizzly Man” του Werner Herzog μιλάει για τα ‘τι και πώς’ της παραγωγής ντοκιμαντέρ πριν και μετά τα γυρίσματα.
 
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
Είσοδος: Ελεύθερη
Δήλωση συμμετοχής: [email protected], τηλ. 210 3223394
Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, τηλ 210 3223394, www.exileroom.gr


Leave a Reply