Το “Ντοκιμαντέρ με Ρόδες” στην Αλεξανδρούπολη!

Το Exile Room εγκαινιάζει σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, τη συνεργασία του με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης! Με 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η ΚΛΑ ανέλαβε για πρώτη φορά φέτος τον καθημερινό προγραμματισμό του Φλοίσβου – του θερινού δημοτικού κινηματογράφου της Αλεξανδρούπολης – που ως τώρα παραχωρούσε στη Λέσχη μόνο τα βράδια της Δευτέρας και της Τρίτης. Όπως ανέφερε για το εγχείρημα ο πρόεδρος της ΚΛΑ κ. Βαγγέλης Μανωλόπουλος, «για μας τους “ερασιτέχνες” κινηματογραφο-ανθρώπους είναι μεγάλη ευθύνη και πρόκληση να παίζουμε κάθε βράδυ και η πρώτη φορά στα 40 χρόνια λειτουργίας της που η ΚΛΑ αποτολμά κάτι τέτοιο! Ελπίζουμε με την υποστήριξη και βοήθεια του κοινού της πόλης, και όχι μόνο, ο φετινός Φλοίσβος να αποτελέσει μια πολύ θετική και ευχάριστη εμπειρία για όλους, κοινό και εθελοντές».

Οι ταινίες “Bully” και “Συναντήσεις στην Άκρη του Κόσμου”, που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος “Ντοκιμαντέρ με Ρόδες” με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα,  θα σημάνουν τη λήξη της θερινής σεζόν του Φλοίσβου. Την τελευταία μάλιστα βραδιά θα προηγηθεί πάρτι με κρασί και ελαφρύ μπουφέ κερασμένο από την ΚΛΑ, παραδοσιακό φρεσκοψημένο pop-corn, καθώς και μια μικρή ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στο άνοιγμα του Φλοίσβου το καλοκαίρι του 1995.

Μάθετε περισσότερα για την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης εδώ: http://www.kla.gr/

***

 Bully  του Lee Hirsch (2011, 98’)

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου @ 21:00

Πόσους σχολικούς καβγάδες μπορεί τελικά να συγχωρέσει κανείς ως “παιδικά πειράγματα”; Μονάχα στις ΗΠΑ, 13 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν κάθε χρόνο θύματα παρενόχλησης από συμμαθητές και συνομήλικούς τους, ένα απρόσωπο στατιστικό στοιχείο που γίνεται αναπάντεχα ανθρώπινο χάρη στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Lee Hirsch. Πέντε παιδιά και οι οικογένειές τους έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους βία στα θρανία, αθέλητοι πρωταγωνιστές ενός παγκόσμιου κινήματος αναγνώρισης μιας νέας κοινωνικής μάστιγας.

Πριν από την ταινία, θα προηγηθεί εισήγηση από την Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, ειδικό διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

 Συναντήσεις στην Άκρη του Κόσμου  (Encounters at the End of the World) του Werner Herzog (2008, 99’)

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου @ 21:00

Τι να περιμένει άραγε τον Werner Herzog στην Ανταρκτική; Στο ταξίδι του στην άλλη άκρη του κόσμου, ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης συναντάει έναν γλωσσολόγο-φιλόσοφο, έναν πρώην τραπεζίτη που έγινε οδηγός λεωφορείου και μια αέναη ταξιδιώτισσα που της αρέσει να διασκεδάζει τα πλήθη αναδιπλώνοντας ολόκληρο το ανάστημά της σε ένα σακβουαγιάζ. Έπειτα από τέτοιες συναντήσεις, που μάτια πλέον για τους πιγκουίνους; Ένα υπαρξιακό ντοκιμαντέρ για τους μελαγχολικούς ταξιδιώτες που έχουν βρει γαλήνη στον πάτο της πλάσης και τις ατελείωτες εκτάσεις εκτυφλωτικού πάγου που τους περιβάλλουν.Leave a Reply