ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KIDS & DOCS: Δευτέρα 29/12

 Δευτέρα 29/12 

 15:00   Το Κορίτσι με το Παράξενο Όνομα (Anina, Ουρουγουάη/Κολομβία) 80′,

του Αλφρέδο Σόδεργιτ (Κινούμενα Σχέδια)

 Ηλικίες:   10+ (με υπότιτλους)

Η ονειροπόλα Ανίνα είναι πεπεισμένη ότι είναι το κορίτσι με το πιο παράξενο ονοματεπώνυμο στον κόσμο (διαβάζεται και ανάποδα!), κάτι που της προκαλεί συνεχώς προβλήματα στο σχολείο. Μέχρι που μπλέκει σε έναν καυγά με μια συμμαθήτριά της και η διευθύντρια τους βάζει την πιο αλλόκοτη τιμωρία στην ιστορία των αλλόκοτων τιμωριών! Επίσημη πρόταση της Ουρουγουάης για τo Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2014.

Κατεβάστε φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση εδώ

Δείτε το trailer:

 16:30 – 18:30  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Παίζοντας με Κινούμενες Εικόνες

 ΤΑΞΕΙΣ:    ΣΤ’ Δημοτικού + Α’ & Β’ Γυμνασίου

Πώς δίνουμε κίνηση στο σκίτσο; Τι είναι το animation; Ο Μπάμπης Αλεξιάδης θα σας λύσει όλες τις απορίες φτιάχνοντας ζωοτρόπια, παίζοντας με cut-out σιλουέτες και κάνοντας δημιουργικά πειράματα με light painting animation. Μην το χάσετε!

Προβολή: 5 Ευρώ

Προβολή + Εργαστήριο: 7 Ευρώ (απαραίτητη η επίδειξη εισιτηρίου)

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι περιορισμένη και γίνεται κατόπιν δήλωσης στο τηλέφωνο του Exile Room (210 3223394, καθημερινά 11πμ-3μμ) και στο [email protected]. Κάθε εργαστήριο είναι αυτοτελές και κάθε παιδί δικαιούται να παρακολουθήσει μόνο ένα. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχής στα εργαστήρια ανά ημέρα είναι 12 άτομα.

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ είναι πολυβραβευμένος media artist και animator με βάση το Λονδίνο και θητεία στο θέατρο και την όπερα, ενώ έχει συνεργαστεί στην παραγωγή μουσικών βίντεο, installation και διαφημιστικών. Η δουλειά του εστιάζεται σε παραδοσιακές τεχνικές animation, όπως το stop frame και το pixilation, με τη χρήση καθημερινών αντικειμένων, σχεδίων και κολάζ. Ανάμεσα στις πρόσφατες δουλειές του συγκαταλέγονται κινούμενα σχέδια για την όπερα «Laica the Spacedog», για την εγκατάσταση «360° Curtain Call / 720o°» (2012) του Ron Arad και για το θεατρικό «For the Best». www.babisalexiadis.com

Όλες οι προβολές και τα εργαστήρια θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, (Μετρό Κεραμεικός) 104 35 Αθήνα, Τ. (210) 36 09 695, 36 12 046, [email protected],  www.tainiothiki.gr2 responses to “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KIDS & DOCS: Δευτέρα 29/12”

  1. Mata Xari says:

    ΘΑ ΕΧΕΙ KIDS & DOCS ΦΕΤΟς? ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑ

    • Καλό μεσημέρι, αυτό το πρόγραμμα ήταν μόνο μία χρονιά, αλλά μπορείτε να αφήσετε το e-mail σας εκεί που λέει Newsletter (πάνω δεξία) και να λάβετε σχετικές πληροφορίες. Ενδεχομένως να ξεκινήσουμε σειρά προβολών για παιδιά μέσα στους επόμενους μήνες

Leave a Reply