welcome

Καλωσορίσατε. Φανταστείτε την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπ κορν, ένα αναψυκτικό η ένα λαχταριστό ποτήρι κρασί και μία ωραία σειρά στην τηλεόραση ή κάποια κινηματογραφική ταινία. Εάν απολαμβάνετε όλο αυτό το σκηνικό και την ιδέα, τότε βρίσκεστε σίγουρα στο σωστό μέρος. Το ιστολόγιό μας αποτελεί ένα σημείο πληροφοριών, απόψεων, ειδήσεων, κριτικών για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Γιατί ένα ιστολόγιο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει κάνεις να ασχολείται με κάτι και να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του. Στη σύγχρονη εποχή το διαδίκτυο είναι τόσο διαδεδομένο και αποτελεί πλέον καθημερινότητα και αναγκαιότητα για τους περισσότερους από εμάς.

Τι πιο απλό κι ευχάριστο από το να ξεκινήσουμε λοιπόν ένα νέο ιστολόγιο γι’ αυτό το θέμα που μας αρέσει περισσότερο. Αυτό δεν είναι άλλο από τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές που συμπληρώνουν τη ημέρα μας και γεμίζουν όμορφα τα κενά στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Έστω κι αν καταφέρνουμε να ξεκλέψω με μόνο λίγα λεπτά από την πολυάσχολη ζωή και την κουραστική καθημερινότητά μας.

Έτσι ακριβώς θελήσαμε και τελικά αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο για να εξωτερικεύσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό και στην ψυχή μας και τα οποία αφορούν το συγκεκριμένο πάθος μας. Θελήσαμε να βρούμε ένα χώρο για να εκφράσουμε δημιουργικά τις ανησυχίες μας, αλλά κυρίως μια δικαιολογία για να ασχοληθούμε ακόμα περισσότερο με τον κινηματογράφο και τηλεόραση, γιατί απλά τα λατρεύουμε και θέλουμε συνεχώς να ασχολούμαστε μαζί τους.

Τι θα πρέπει να περιμένετε από εμάς

Αυτό το οποίο μπορούμε να σας εγγυηθούμε είναι πως έχουμε πραγματικά μεγάλη αγάπη και εμμονή με τις ταινίες και με τις τηλεοπτικές σειρές. Υπό αυτές ακριβώς τις συνθήκες θα φροντίσουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να σας κρατούμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις του χώρου, με κριτικές για κουτσομπολιά για το ότι συμβαίνει στην ελληνική αγορά, αλλά και γενικότερα στην παγκόσμια αγορά, που είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη.

Δεν είμαστε επαγγελματίες, αλλά ερασιτέχνες. Ωστόσο, η άποψή μας δεν είναι ούτε πρόχειρη, ούτε ρηχή, ούτε επιπόλαια. Μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για οτιδήποτε βλέπουμε στον κινηματογράφο και στην οθόνη της τηλεόρασής μας στο σπίτι. Σκοπεύουμε άμεσα μέσω του ιστολογίου να ασχοληθούμε με πάρα πολλά θέματα, που κυμαίνονται θεματικά από τη ιστορία και τη θεωρία του κινηματογράφου, έως διάφορα τεχνικά ζητήματα και από να ασχοληθούμε από παραγωγές παιδικών σειρών μέχρι κλασσικές ταινίες έχουν μείνει και θεωρούνται «σταθμοί» στη ιστορία της ανθρωπότητας και πιο συγκεκριμένα της 7η τέχνης.

Μας προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως δημιουργήσαμε αυτόν το χώρο στο διαδίκτυο, όπου μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα και όποτε νιώθουμε αυτή την ανάγκη, για το πράγμα το οποίο αγαπάμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, και στο οποίο αφιερώνουμε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο μας.

Τι σκοπεύουμε να σας προσφέρουμε συγκεκριμένα

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει η λαϊκή μας παροιμία και φαίνεται να έχει απόλυτο δίκιο. Θέλετε να μάθετε συγκεκριμένα τι θα βρείτε στο exileroom.gr; Ορίστε συνοπτικά, για να ξέρετε τι ακριβώς να περιμένετε από εμάς και το ιστολόγιό μας:

  • Κριτικές νέων και παλιών ταινιών του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου.
  • Προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, εγχώριες και ξένες.
  • Αξιολογήσεις υπηρεσιών streaming ταινιών και σειρών.
  • Ειδήσεις από το χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόραση.
  • Κουτσομπολιά για ότι συμβαίνει στη βιομηχανία του θεάματος.
  • Τεχνικές αναλύσεις σε ζητήματα λήψης και παραγωγής περιεχομένου.
  • Οδηγούς για συναφή ζητήματα και εργασίες που μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι.

Η άποψη του καθενός μέτρα

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις και προτιμήσεις. Τα όσα σας παρουσιάζουμε στο συγκεκριμένο ιστολόγιο αποτελούν τις δικές μας προσωπικές ιδέες και ερμηνείες για τα ζητήματα που αφορούν τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Εφόσον σας βοηθούν και δίνουν αξία σε αυτά που διαβάζετε, ίσως να αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε στο ιστολόγιο μας και να επισκέπτεστε τακτικά τη σελίδα για να βλέπετε τις νέες αναρτήσεις μας.

Σκοπεύουμε να σας προσφέρουμε τις πιο αυθεντικές μας απόψεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η δική σου άποψη θα πρέπει απαραίτητα να ταυτίζεται με τα όσα γράφουμε. Μπορεί κάποια από τα πράγματα που γράφουμε εδώ να είναι πράγματι αρκετά ρηχά ή ακόμα και χαζά, αλλά είναι αυτό που νιώθουμε πως πρέπει να βγάλουμε προς τα έξω.

Εάν πιστεύετε πως κάνουμε κάτι καλά ή λάθος, μπορείτε να μας ενημερώσετε για αυτό και σίγουρα εμείς από την πλευρά μας θα το εκτιμήσουμε. Δεν έχουμε, άλλωστε, την ψευδαίσθηση πως επειδή παρακολουθήσαμε μερικά μαθήματα κινηματογράφου στο πανεπιστήμιο ή επειδή είδαμε σίγουρα πολλές ταινίες γίναμε ξαφνικά και ειδικοί ή ακόμη και αυθεντίες στην 7η τέχνη.

Αυτό που έχουμε όμως και θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω είναι μια κοινή θεματολογία για πράγματα τα οποία μας ενδιαφέρουν όλους και για τα οποία μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και συμβουλές. Γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο να μην βλέπετε το exileroom.gr μονοδιάστατα, ως ένα χώρο πληροφόρησης και μόνο, αλλά ως ένα αμφίδρομο μέσο επικοινωνίας με θέμα τις τηλεοπτικές σειρές και τις κινηματογραφικές ταινίες.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

By Yiannis