monitor

Ζούμε στο απόγειό του διαδικτύου. Τα περισσότερα από τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά έχουν μία σχέση με το νέο μέσο, το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες έχει αλλάξει τόσο πολύ τη ζωή μας. Μια από τις αλλαγές που έφερε το διαδίκτυο ήταν ουσιαστικά η κατάργηση της παραδοσιακής τηλεόρασης όπως τη γνωρίζαμε για χρόνια. Είχαμε πλέον την έλευση μιας νέας ειδικής μορφής παρακολούθησης περιεχομένου μέσω live streaming.

Μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες δημιούργησαν τις δικές τους πλατφόρμες με περιεχόμενο εκατοντάδες ταινίες και σειρές όπως είναι για παράδειγμα το Netflix, το Amazon Prime, το Disney+, το Hulu κλπ. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι τεράστιος, αλλά κάπου εκεί μέσα υπάρχει και η ελληνική πρόταση του Cinobo, που όχι μόνο καταφέρνει να επιβιώσει κόντρα σε μεγαθήρια, αλλά φαίνεται να έχει ισχυρή παρουσία σε αυτό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Τι είναι το Cinobo

Το Cinobo αποτελεί μία πλατφόρμα streaming, η οποία όμως δεν μοιάζει και πολύ με τις παραδοσιακές μεγάλες πλατφόρμες streaming. Μπορούμε να πούμε πως το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως διαθέτουν όλες πλήθος από ταινίες και λειτουργούν συνδρομητικά, με χρήστες οι οποίοι πληρώνουν για να παρακολουθήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το παλιό και το νέο περιεχόμενο.

Κάπου εκεί, ωστόσο, τελειώνουν οι διαφορές του Cinobo με τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Αυτό που κάνει το Cinobo μοναδικό είμαι πώς ξεφεύγει από τον κινηματογράφο του Hollywood και γενικότερα τον εμπορικό κινηματογράφο. Στο Cinobo μπορεί κανείς να βρει δυσεύρετες ταινίες, ανεξάρτητες παραγωγές και ταινίες που μπορεί να έχουν βραβευτεί σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όμως δεν είναι διαθέσιμες σε πλατφόρμες όπως το Netflix. Το Cinobo δίνει επίσης πολύ μεγάλη έμφαση στο ελληνικό περιεχόμενο, γιατί εκτός των άλλων είναι και ελληνικής ιδιοκτησίας.

Cinobo σημαίνει Cinema No Borders και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της πλατφόρμας, που επιθυμεί να προσφέρει στους συνδρομητές της βραβευμένες και καλά επιλεγμένες ταινίες από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη και όχι κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ και το Χόλιγουντ, όπως δηλαδή κάνουν όλοι οι άλλοι.

Η ιδέα πίσω από το Cinobo

Το Cinobo δημιουργήθηκε μόλις το Μάρτιο του 2020 και έχει παρουσία αυτή τη στιγμή σε Ελλάδα και σε Κύπρο. Υπάρχει σίγουρα η προοπτική επέκτασης και σε άλλες χώρες, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο θα απαιτήσει χρόνο και θα πρέπει να γίνει με σταθερά και μικρά βήματα. To Cinobo δημιουργήθηκε από ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, που ήθελαν να κάνουν ευρύτερα διαθέσιμες πολυβραβευμένες ταινίες από φεστιβάλ, καθώς επίσης και ταινίες που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα και στην Κύπρο ή ταινίες που είχαν λίγες ευκαιρίες να μαθευτούν και να προβληθούν σε κινηματογράφους. Επίσης, ταινίες που πιθανόν να μην είναι διαθέσιμες καν μέσω κάποιου DVD ή Bluetooth, οι οποίες όμως είναι ποιοτικές και αξίζει κανείς να τις παρακολουθήσει.

Οι άνθρωποι του Cinobo επιδιώκουν τις εξωτερικές συνεργασίες με φορείς και προσωπικότητες που βρίσκονται ενεργά στον χώρο του κινηματογράφου, του πολιτισμού και της τέχνης. Κάθε μήνα το περιεχόμενο εμπλουτίζεται με τουλάχιστον δύο ελληνικές ταινίες και πολλές ακόμη επιλογές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας οι συνδρομητές να έχουν μία ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι στο Cinob, είναι μία πλατφόρμα που φτιάχτηκε από λάτρεις του σινεμά για λάτρεις του σινεμά, με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην ποσότητα και την ποιότητα. Αυτό δημιούργησε το μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου με εξαιρετικές παράγωγες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τι μπορείτε να βρείτε στο Cinobo

Η ταινιοθήκη του Cinobo διαθέτει εκατοντάδες κινηματογραφικές ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ταινιοθήκης είναι ελληνικές παραγωγές. Μπορεί κανείς να βρει παλιές και νέες ταινίες που έχουν βραβευτεί με Φοίνικες, Άρκτους, Λέοντες και οποιοδήποτε άλλο κινηματογραφικό βραβείο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν οι τυπικές κατηγορίες ταινιών που περιλαμβάνουν κωμωδίες, ερωτικές ιστορίες, δράματα, θρίλερ, ακόμη και ντοκιμαντέρ. Οι τίτλοι αυξάνονται συνεχώς όσο περνάει ο καιρός με ενδιαφέρουσες παραγωγές και πολλές φορές ακόμα και με πρεμιέρες ταινιών, οι οποίες δεν έχουν ξανακυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα στο παρελθόν. Μιλάμε για παράγωγες από τον Τσάπλιν έως των Μπάστερ Κίτον και από τον Τριφό και τον Κισλοφσκι έως συγχρόνους Έλληνες σκηνοθέτες.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό το περιεχόμενο είναι υπερπολύτιμο και δυσεύρετο. Μπορεί ενδεχομένως να αφορά ένα εξειδικευμένο κοινό που αριθμητικά δεν μπορεί να συγκριθεί με το κοινό του Netflix, όμως το μεγάλο μυστικό του Cinobo που αποτελεί παράλληλα και το μυστικό επιτυχίας του είναι πως στο στον συγκεκριμένο τομέα δεν έχει ανταγωνισμό,.

Κάποια στοιχεία για αυτό Cinobo επιγραμματικά

  • Όλες οι ταινίες της πλατφόρμας έχουν ελληνικούς υπότιτλους και σε κάποιες περιπτώσεις και αγγλικούς.
  • Οι ταινίες είναι διαθέσιμες σε ποιότητα HD και ήχο 5.1 Surround ή και χαμηλότερα χαρακτηριστικά.
  • Το περιεχόμενο του Cinobo είναι διαθέσιμο μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο και δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτό εφόσον βρίσκεστε στο εξωτερικό.
  • Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε φορητές συσκευές. Υποστηρίζονται λειτουργικά iOS, Android και όλοι περιηγητές περιεχομένου της αγοράς. Υποστηρίζονται επίσης, smart τηλεοράσεις και προβολές μέσω Chromecast ή Airplay.

Πόσο κοστίζει η συνδρομή στο Cinobo

Στο Cinobo μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες ταινίες σε ποιότητα HD, αλλά και σε χαμηλότερη ποιότητα (παλιότερες ταινίες). Η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα προβολής του περιεχομένου σε δύο συσκευές ταυτόχρονα, ακόμα και εκτός σύνδεσης με την λήψη της ταινίας τοπικά τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.

Η τιμή της συνδρομής ανέρχεται στο ποσό των 7,99 ευρώ ανά μήνα, ενώ για τους νέους συνδρομητές υπάρχει νέα δοκιμαστική συνδρομή 14 ημερών που προσφέρεται δωρεάν και χωρίς την ανάγκη πληρωμής. Η ενεργοποίηση των συνδρομών γίνεται με πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας Mastercard και Visa.

By Yiannis